Hallo bloggers.

Voor school moeten we een aantal opdrachten maken voor Beeldende Vorming lessen.

Veel kijk plezier en geef gerust reacties.

Groetjes,

Stefanie, Melanie, Jasmijn en Simone.

donderdag 5 april 2012

opdracht 7

Opdracht: Fotografeer je werkstuk en plaats deze foto met een beknopte reflectie op het web-log. Benoem welk(e) werkproces(sen) je in de productieve opdrachten van zowel het lesplan BV 2D en 3D toepast. Som hierbij op welke materialen, technieken en gereedschappen benodigd zijn. Voeg beoordelingscriteria (in een matrix) toe aansluitend op zowel het lesplan BV 2D als 3D.

The Pink car
made by Jasmijn & Simone


Reflectie: 
We vonden het een leuke opdracht. We begonnen met materialen zoeken. We hebben alles gepakt wat we konden vinden ( vandaar de troep achter onze auto). We hebben verschillende dingen uitgeprobeerd wat zou rollen. We hadden als eerste bier dopjes. We kwamen erachter dat dit niet lukte. Door de samenwerking zijn we tot een leuk en functioneel resultaat gekomen.
Werkprocessen: 
We begonnen met het materiaal zoeken, daarna begonnen met brainstormen over de ideeën voor de wielen. We begonnen met het maken van wielen. We kwamen daar achter dat dit nog best moeilijk kan worden. Daarna gingen we de yoghurt bakjes aan elkaar lijmen en de kar versieren. Na 3 keer testen hebben we de buitenkant versierd. Dit is uiteindelijk het resultaat.
Materialen,technieken en gereedschappen:
- 2 yoghurt bakjes
- 6 bier dopjes
- stickers
- veertjes
- lintjes
- rietjes
- kurken
- watten
satéstokje

De Rode Plopperauto.

Gemaakt door: Stefanie, Melanie en Malou.



Reflectie: 
Het was een leuke opdracht. We begonnen met een met een constructie te bedenken voor de auto. We begonnen met de wielen. Dit was nog wel lastig. Wat zou wel gaan rollen en wat zou niet gaan rollen. Doormiddel van onze samenwerking zijn we tot een goed product gekomen. Het was even passen en meten of de wielen wel op de baan paste maar uiteindelijk lukte het. De auto reed van de helling naar beneden. 
Werkprocessen: 
We begonnen met het materiaal zoeken, daarna hebben we uitgezocht wat we voor de wielen nodig hadden en wat we voor de rest van de auto nodig hadden. We begonnen met het maken van de wielen. Daarna gingen we de wielen vast maken aan het frame van de auto. Als laatste hebben we de bovenkant van de auto bevestigd aan de frame van de auto. Daarna hebben we het leuk versierd en toen was de auto klaar.
Materialen,technieken en gereedschappen:
- 4 lege medicijnenbakjes
- 1 lege fles
- leeg doosje van plopverrassings eieren.
- roze stof
- 2 roze linten
- uitschieter
- roze stickers
- 1 kurk met dop erop.
- 2 sate prikkers
- lijmpistool.
- priem
- hamer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten