Hallo bloggers.

Voor school moeten we een aantal opdrachten maken voor Beeldende Vorming lessen.

Veel kijk plezier en geef gerust reacties.

Groetjes,

Stefanie, Melanie, Jasmijn en Simone.

woensdag 4 april 2012

opdracht 3

Opdracht: Breng de belangrijkste beeldaspecten van de 6 geselecteerde beelden (voor BV 2D en BV 3D) in relatie tot de inhoud en voeg deze informatie toe aan de beeldbeschouwingen op het web-log.

Klassiek:

Charging bull (bronzen sculptuur)
File:Charging Bull statue.jpg  
Het belangrijkste beeld aspect is de vorm van het beeld. Je ziet dat de stier klaar staat om aan te vallen. Dit zie je aan zijn linker poot die hij wilt afzetten, zijn mond die open staat, en dat hij leunt naar de rechter kant. De stier kan je ieder moment aanvallen. Verder heeft de stier een natuurlijke vorm omdat je deze vorm terug ziet bij de stier zelf. Het enige wat afwijkt is de grootte van de stier. 


Rustend hondje 1650, 

Het belangrijkste beeldaspect is kleur. vanwege het licht-donker contrast. De achtergrond is donker, het hondje is licht en de spullen achter het hondje wat donkerder. op deze manier komt het witte hondje heel goed en duidelijk uit.



Modernistisch: 


Le Chat
Het belangrijkste beeld aspect bij dit schilderij zijn de vormen van het schilderij. Je ziet dat de kat zijn gezicht een hele andere vorm heeft en de ogen, neus en mond ook. Dit was tijdens het modernisme erg aan de gang. Schilders gingen andere vormen schilderen dan het er in het echt uitzag. Je ziet dat er gebruikt wordt gemaakt van ronde vormen ( zie de buik van de kat) maar ook van hoekige vormen ( de oren van de kat). Verder zie je dat de kat of op een dak of op een berg staat met de vogel in zijn bek. De vogel is trouwens wel volgens de realistische vorm. Bij de kat zie je allerlei patronen. Je ziet een streeppatroon, veeg patroon en dunne lijntjes die samen een vierkant vormen. In de lucht zie je dat er met verschillende kanten is gewerkt. De vegen gaan van links naar recht, boven naar beneden en om de vogel heen.



Petite chouette
 
Het belangrijkste beeldaspect is structuur omdat je ziet dat het beeld van verschillende materialen gemaakt is. Je ziet dat er verschillende materialen gebruikt worden namelijk, schroefjes,hout en pennen. Verder is de vorm erg belangrijk omdat je ziet dat de poten van het uiltje er wel opzitten. Maar het hoofd is door midden gesplitst.


Post Modern:

De puppy
 
 
Het belangrijkste beeldaspect is structuur omdat je kan zien dat voor de neus en de ogen dezelfde kleur bloemen gebruikt zijn. Ik vind eigenlijk dat het materiaal het belangrijkste is maar dit is geen beeldaspect. Ze hebben als eerst met een ijzeren frame neergezet. Daarna hebben ze met bloemen de hond gemaakt




 
Het belangrijkste beeld aspect is structuur omdat het op ballonnen materiaal lijkt. als je het beeld ziet denk je gelijk aan de vormpjes die een clown voor een kind maakt van ballonnen. alleen is het geen ballon materiaal maar roestvrij staal materiaal. Dit schilderij is gebaseerd op een stalen ballonnen hond. Dit is een 3d beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten